ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Нискомаслена диета

Нискомаслена диета

Нискомаслена диета

Нискомаслената диета е идеална не само за загуба на килограми – тя намалява и опасността от различни сърдечни заболявания, онкологични болести и затлъстяване. При подобен хранителен режим човек трябва да намали мазнините – те не бива да са повече от 20 на сто от калориите всеки ден.

Според многобройни източници подобен режим ще ви помогне да свалите между пет и седем килограма за шест месеца. А ето защо да избирате тази диета, а не някоя друга.

На първо място, този режим се спазва относително лесно – просто трябва да се контролирате, когато ядете мазнини. Не е нужно да се отказвате от продукти като масло, свинско месо, ядки, шоколад и пр. Достатъчно е да съблюдавате какво количество изяждате. Препоръчително е да ги похапвате през втората половина от деня.

Друга особено основателна причина да изберете именно тази диета е фактът, че с нея просто не оставате гладни. На практика няма да гладувате – ще приемате напълно нормално количество белтъчини и въглехидрати, които ще ви засищат.

Този режим е подходящ за всеки – дори деца, които имат проблеми с килограмите, могат да бъдат научени да се хранят така. При продължително спазване на диетата ще забележите и понижение на нивата на познатия ни като лош холестерол. Освен това ще се нормализира и кръвното налягане.

Отслабване

Трудно е само в началото на режима, тъй като ще ви бъде нужно малко време, за да свикнете с това да ограничавате количеството на мазнините. После обаче ще се чувствате по-добре, ще изглеждате по-добре и не на последно място – ще сте си изградили правилни здравословни навици.

Като всеки режим и този си има няколко минуса. На първо място, това е по-бавното отслабване. Факт е, че ще ви бъде необходимо по-дълго време, но в крайна сметка резултатът ще е и по-здравословен, и по-дълготраен в сравнение с останалите режими.

Друг основен минус при нискомаслената диета е, че без физическа активност, тоест ако водите заседнал начин на живот, няма да има почти никакъв ефект.

Ако ви трябва още причини, които да ви подтикнат да започнете режима – според проучване на учени от Австралия нискомаслените диети ни правят по-щастливи, отколкото нисковъглехидратния режим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати