Влезте във форма с плуване

Плуване

Плуването - това е най-лесният начин да влезете във форма като едновременно с това подобрите стойката си и зарадвате здравето си. Но колкото е необходимо да плувате? И как?

И така! Сега или помнете, или си записвайте. Стилът крол помага на коремните мускули и мускулите на ръцете. Между другото, ако в продължение на един час плувате крол, ще изгорите 570 калории. Или колкото един шоколад.

Плуването в стил бруст пък ще се отрази добре на бедрата ви. Той е един от най-лесните и релаксиращи стилове за начинаещи. Състезателите обаче го намират за труден. Тъй като за него е необходима повече енергия, отколкото за кроула и гърба, когато се плува със скорост.

Отслабване с плуване

Като цяло плуването подобрява издръжливостта и оказва положително въздействия върху сърдечно-съдовата и дихателната система. Доказано е, че плуването в басейн облекчава напрежението и събрания стрес.

На басейна е препоръчително да се ходи и ако имате проблеми с коленете или гръбначния стълб. Ако искате да отслабнете и да укрепнете мускулите, експертите препоръчват да се плува по 45 минути три пъти седмично.

За да започнете да изгаряте мазнини, честота на сърдечните съкращения трябва да е около 135 удара в минута. За да не се окаже натоварването изненадващо за вашия организъм, е добре преди плуването да направите загрявка от петнайсетина минути - кръгови движения на главата, ръцете, навеждания и прикляквания.

Единственият недостатък на плуването е, че стимулира апетита. Тъй че, ако искате да отслабнете, просто ще трябва да си наложите малко повечко воля.

Не е препоръчително да плувате на гладно или пък да се гмурнете в басейна с току-що натъпкат стомах. Избирайте по-лека храна - зеленчуци, риба, млечни продукти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати