ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Безценни съвети срещу йо-йо ефект

Безценни съвети срещу йо-йо ефект

Килограми
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Всеки от нас се е сблъсквал е така неприятния йо-йо ефект. Той представлява загубата на тегло чрез диета и бързото му възвръщане след приключването ѝ. В някои случаи каченото тегло е дори повече, отколкото в началото на диетата.

Причините за йо-йо ефекта са няколко. Основните са избор на неподходяща диета, неправилното хранене, както и пропускане на храненията. За да не допускате повече йо-йо ефект, трябва да се преборите с причинителите му.

Когато отслабвате, това трябва да става бавно. Препоръчително е да се сваля по килограм на седмица, за да няма йо-йо ефект. Диетите, които гарантират скоростен ефект, само предизвикват подобни резултати.

Пропускането на храненията, както и гладуването, активират част в мозъка, която дава сигнал да се използват кетоновите вещества вместо глюкозата като източник на енергия.

В резултат на това на различни места в тялото започват да се трупат мастни депа, за да е подготвено то за следващия период на гладуване. Това активно спомага на появата на йо-йо ефекта.

Загубата на тегло трябва да е здравословна и да включва консумацията на нужните на тялото витамини и минерали. Всеки режим, който следва нискокалорично или друг вид опасно хранене, е предпоставка за появата на йо-йо ефект.

Отслабване

Когато става въпрос за отслабване повечето жени избират диета на сляпо и се надяват на чудо. Истината е, че няма слаба фигура без движение.

Физическата активност е неразделна част от всяка една здравословна и трайна диета. По този начин се грижите не само за тонуса си, но и за мускулите.

Така се изгарят повече мазнини и калории. Увеличавайки спортната активност се предотвратява риска от появата на йо-йо ефект.

Най-добрия начин да не станете жертва на йо-йо ефекта, е да заложите не на диета, а на здравословен хранителен режим. Успешната програма за отслабване включва здравословно хранене, упражнения и цялостна промяна на начина на живот.

Ако все пак искате да се подложите на диета, то нека тя да бъде добре балансирана и включваща засилен прием на плодове, зеленчуци и храни, богати на фибри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати