Възстановяващи напитки след физическо натоварване

Косова Вода

Нашето тяло е като една самоизграждаща се машина с множество малки елементи. За да можем да възстановим мускулите си бързо и добре след тренировка е нужно да спазваме някои прости правила.

Едно от тях несъмнено е добрата хидратация. Ето защо днес ще ви запознаем с най-полезните напитки, които бързо възстановяват организма след изтощително физическо натоварване.

Мляко с какао

Като цяло млечните напитки съдържат необходимите за възстановяването на мускулните белтъчини и въглехидрати, които доставят енергия на мускулната тъкан.

Освен това млякото възобновява баланса на калий, калций и магнезий, които се губят чрез потта при усилена физическа активност. В допълнение на това, какаото съдържа голямо количество въглехидрати, мастни киселини от растителен произход, и растителни протеини и съвсем малко количество кофеин.

Теоброминът, съдържащ се в какаото, не повишава работоспособността, както може да го направи кофеинът, но спомага за по-бързото възстановяване на физическите сили на организма, когато се изисква голямо напрежение.

Кокосова вода

Вода

Кокосовата вода може да се окаже по-добра при възстановяването на загубените течности от спортните напитки или чистата вода. Естествено освежаваща, кокосовата вода има сладък, ядков вкус. Тя съдържа лесно смилаеми въглехидрати под формата на захар и електролити.

Освен това, вкусната напитка е с ниско въглехидратно и натриево съдържание, а е богата на калий и магнезий. Кокосовата вода влиза в състава и на много диети, тъй като в една чаша се съдържат 45 калории и никакви мазнини, за разлика от кокосовото мляко.

Вода със сол

От години ни казват, че солта може да е вредна за здравето. Положението обаче е коренно различно, когато става въпрос за вода със сол.

Положителните йони в солта обгръщат отрицателните йони на водните молекули и обратното. Това създава нова структура с електрически заряд, който лесно се абсорбира от тялото. Водата вече не е вода и солта вече не е сол.

Погълнат, електрическият заряд в разтвора взаимодейства с тялото и изпраща електрически сигнали между клетките и също така помага на бъбреците да поддържат баланса на течности в тялото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати