Пийте шампанско за добра памет и красота!

Шампанско

Шампанското винаги се е свързвало с лукса и удоволствието. Повечето хора пият шампанско само на тържествени поводи. Оказва се, че пенливата напитка може да се използва ефикасно и като лекарство. Има много причини, поради които е добре по-често да отваряте по бутилка шампанско.

Шампанското се прави от искрящо вино. Това е специфичен вид пенливо вино, направено от три основни сорта грозде - шардоне, пино ноар и пино мьоние. Комбинацията между бели и червени сортове грозде носи всички техни ползи и превръща шампанското в изключително интересно питие с много качества.

В шампанското се съдържат същите антиоксиданти като в червеното вино, което го прави също толкова полезно за сърцето. То предотвратява появата на сърдечните проблеми и намалява кръвното налягане.

При експерименти с плъхове е установено, че съставките от двата вида червено грозде, които се използват за направата на шампанското, помагат за подобряване на паметта. Учените са категорични, че три чаши шампанско подпомагат както менталните процеси, така и способността за ориентация в пространството.

Пиене на шампанско

Освен това, въпреки че притежава всички свойства на виното, шампанското съдържа по-малко калории. С него обаче се напивате по-бързо. Което пък, от една стана, може да е по-добре, тъй като колкото по-бързо се напиете, толкова по-бързо изтрезнявате. Тестовете са показали, че най-бързо изтрезнява човек именно когато прекали с шампанско.

Освен вътрешна шампанското има и външна употреба. Той е едно чудесно макар и скъпо средство, с което може да направите кожата на лицето си по-красива и сияйна. Антиоксидантите и винената киселина в него действат детоксикиращо на кожата на лицето и подобряват тена му. Препоръчва се най-вече за мазна кожа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати