Кажете Не на диетите през есента!

Диета

Есента е най-неподходящият сезон за спазване на диети. В него организмът ни се подготвя за предстоящия студен сезон. Поради това е добре да подсилим организма си с меню, съставено от полезни и разнообразни храни.

Диетолозите са категорични, че да изтощаваме организма си преди настъпване на студените зимни дни, е най-лошото нещо, което можем да направим. Есенният режим трябва да е богат на калории. На организма се налага да свиква с климатичните промени, което неминуемо му причинява стрес. Една диета само може да усложни положението. Ограничаването на калориите и храната отслабва имунитета и провокира депресии.

Есенната депресия, породена от смяната на времето и диета, води до безпричинна тъга и понижено настроение. Установено е, че ежегодното преминаване към по-студените месеци винаги предразполага към подобни състояния.

Това се подсилва от по-малкото количество слънце, което получаваме – един от основните фактори да се чувстваме добре. При повечето хора се появява желание да похапват повече. То не трябва да се потиска, защото заедно с него започват и атаките на различни вирусни инфекции.

Плодове

Резултатът от повишеното чувство на глад през есента в повечето случаи обаче води до покачване на килограмите. За да не се стигне до там, заложете на любимите си плодове и зеленчуци, които изобилстват през този сезон.

На масата ви винаги трябва да има фруктиера с плодове, които да привличат погледа ви. Похапвайте разнообразни супи и млечни продукти. Ядките също са добър избор. В същото време ограничете мазнините – нещо, което е добре да направите и през останалите сезони.

За да се почувстваме по-добре през есента, психолозите съветват да мислим позитивно. Не трябва да се затваряте в себе си и да изпадате в паника. Преглътнете дребните несгоди и бъдете щастливи. Това ще ви помогне да преминете през периода по-лесно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати