Инстинктивната диета

Инстинктивна диета

Трупат се доказателствата, че традиционните методи за сваляне на килограми просто не работят в дългосрочен план. Някои теоретици на храненето и психолози дори насърчават своеобразната диета без диета, в която консумирате каквото пожелаете, когато го пожелаете. Разбира се, дори и при този хранителен режим има определени тънкости, с които ще ви запознаем днес.

Чрез инстинктивната диета можете да осъзнаете на какво се базира връзката ви с храната, ще си дадете сметка защо сте с наднормено тегло и защо сте се скрили зад храната. Целта на този метод за отслабване е не просто да свалите няколко излишни килограма, които сте натрупали около талията и ханша, а да се сдобиете с нови навици и култура на хранене.

Диетата се базира на повече от 20 години клинични проучвания, направени от Робъртс в престижният американски университет Тафт. В допълнение към собствените си проучвания тя е направила подробен анализ на много научни доказателства, свързани с успешното отслабване.

Според инстинктивната диета хората под 72 кг трябва да приемат около 1200 калории на ден. 1600 калории се препоръчват на тези, които тежат между 72 и 90 кг, а още по-тежките трябва да приемат около 1800 калории дневно. Диетата е богата на потискащи глада храни като богати на фибри растителни продукти или такива с нисък гликемичен индекс.

За интуитивно хранещите се няма добри или лоши храни. Идеята обаче е, че след като изядат парче торта, интуитивно хранещите се ще бъдат по естествен път стимулирани да консумират храни с по-висока хранителна стойност при следващото хранене, като така балансират допълнителните мазнини и въглехидрати.

Пица

За съжаление, когато хората за първи път научат за диетата, те обикновено решават, че могат да ядат пица, спагети и шоколад неограничено, а това да води до отслабване. Това е масовото погрешно разбиране за този подход - че това е колкото и каквато храна си пожелаете.

Идеята на интуитивното хранене е да консумирате това, което тялото ви наистина желае, като прецените какви храни ви карат да се чувствате най-добре. Промяната в мисленето е лека, но осезаема.

Ако обръщате реално внимание на това как храната ви кара да се чувствате, преценявате внимателно дали наистина сте гладни и спрете да се храните, водени от емоции, няма да ви се иска да консумирате пица и торти през цялото време.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати