Мъжете тренират преди хранене, а жените - след

Фитнес

Тренировките са нещо изключително важно за здравето и на двата пола. Оказва се обаче, че мъжете и жените трябва да тренират по различно време, ако искат да изгорят максимално количество мазнини.

Едно то най-новите изследвания показва, че за да изгорим максимално количество мазнини е нужно да изберем най-правилното време за тренировка. Това ни позволява с малко усилия да постигнем големи резултати.

Според новите данни, в зависимост от това кога тренираме – преди или след хранене, горим до 22% повече калории. Учените са открили, че има определена закономерност при двата пола и те трябва да тренират по различно време. То се определя от хранителния им режим, като мъжете трябва да тренират преди хранене, а жените – след него.

Учените са наблюдавали 30 доброволци – 13 мъже и 17 жени. В продължение на четири седмици те спортували до три часа дневно, с различен интензитет на натоварване. Всеки от тях приемал засищаща напитка след всяка от тренировките. При половината от наблюдаваните, тя била плацебо, т.е. – напитка без никакви калории.

Тренировки

По този начин учените успели напълно безпристрастно да оценят до какви последствия може да доведе яденето на въглехидрати преди и след полагането на физически упражнения.

В началото и в края на експеримента нивото на мазнини при всеки от участниците, тяхното тегло, обиколка на талията и нивата на кръвната захар в кръвта били отчетени.

Резултатите категорично показали, че мъжете изгарят повече мазнини, когато приемат въглехидратите след тренировката. Обратното на тях, жените топели повече мазни клетки, след като се нахранят. Разбира се тук не става въпрос за обилно ядене, а за лека закуска, в която все пак се съдържат въглехидрати.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари