Сините храни ни помагат да отслабнем

Ядене на Боровинки

Цветовете имат изключителна сила. Различното оцветяване дава различна енергия на храната, която поемаме. Сините храни са тези, които ни карат да отслабваме.

Освен че ни помагат да отслабнем, сините храни, като гроздето, боровинките, къпините, сините сливи, сините домати и трънките имат множество ползи за здравето. Те имат силно изразено антисептично действие.

Храни със синьо излъчване са още аспержите, гъбите, картофите със синкава кожица, синьо-зелените водорасли, подправките исоп, карамфилът, лайката, майоранът, трицветната теменуга, цветовете от пореч, цветовете от цикория.

Други сини храни са бирената мая, многонаситените растителни масла и някои видове бяла риба. Всички те помагат при висока температура и диария, тъй като имат стягащ ефект.

Препоръчват се при сърбежи, главоболие, спазми, шарка, възпаления, безсъние, проблеми с гърлото и сърбежи. Най-силно е действието им в областта на гърлото. Това се обяснява с факта, че синьото е цветът на петата чакра, която се намира именно в тази зона.

Сините храни носят покой на ума, тишина и спокойствие. Те имат охлаждащо действие и могат да ви спасят при превъзбуда. Поради мощното им действие обаче с тях не трябва да се прекалява, тъй като могат да доведат до депресии.

Сини сливи

Опит, проведен във Великобритания показва, че синята храна е по-малко апетитна от другата. В проведения експеримент на участниците била дадена от любимата им храна, която обаче била предварително боядисана в синьо.

След като я дегустирали, те признали, че не им е толкова апетитна, въпреки че има приятен вкус.

Според учените човек избягва сините храни на подсъзнателно ниво. Човешкото съзнание обикновено ги свързва с нещо не толкова вкусно и дори – развалено.

Интересно е да се отбележи, че според някои хора храненето в сини чинии също може да ни помогне в борбата с килограмите. Ако искате да намалите апетита си, заложете на сините салфетки, покривка и чинии. Избягвайте ги, ако имате злоядо дете.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари