Зимните спортове са машина за топене на килограми

Кънки на лед

През зимата трупането на излишни килограми става бързо и неусетно заради липсата на движение. Не бива обаче да забравяме, че ниските температури не са извинение, за да не спортуваме, защото има зимни спортове, които помагат с отслабването.

Ако искате да запазите хубавата си фигура и в по-студените дни от година, започнете да практикувате зимен спорт и може да се изненадате колко калории ще изгорите за отделеното време.

Ски бягането тренира почти цялото тяло. Стяга ръцете, гърба, гърдите, корема, седалището и краката.

Пързалянето на кънки също е отличен спорт за отслабване. Само 1 минута на ледената пързалка ще изгорите 20 калории и освен това ще подобрите координацията си.

Хокеят на лед е зимен спорт за хората, които ги привлича екстремното и високият адреналин. С един час пързаляне ще изгорите приблизително 470 калории. Хокеят помага за укрепването на сърдечно-съдовата система и подобрява гъвкавостта.

Спускането със ски или сноуборд ще натовари голям брой мускули на бедрата и прасците. За един час спортуване на пистите ще изгорите 450 калории.

Зимни спортове

Проучвания показват, че спускането със ски или сноуборд увеличава секрецията на ендорфин в организма, което съдейства за доброто настроение. И двата спорта са отлична превенция срещу тревогата и стреса.

Пързалянето с шейни през зимата също ще ви натовари физически, така че да съдейства за топене на килограми. Дърпането на шейната до върха на склона укрепва мускулите на краката, седалището и корема.

По този начин се изгарят 400 калории за един час, а и пързалянето със шейни е спорт, който носи истинско удоволствие.

Почистването на снега с лопата пред входа също е вид тренировка, която е полезна за фигурата ви. За 1 час ще изгорите 400 калории и ще оформите красиви ръце и рамене.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати