ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Най-новата мания: фитнес стриптийз

Най-новата мания: фитнес стриптийз

Най-новата мания: фитнес стриптийз

В модерните спортни зали по света, заедно с аеробиката, каланетиката, йога и други видове тренировки, става все по-популяренен фитнес-стриптийза. Или за по-лесно танца на пилон.

Пилонът е метален прът, около който се извършва танц с интензивни движения и спирали с различна скорост и амплитуда. Може би доста от вас няма да реагират положително на новия вид спорт. Но много от момичетата и жените, които вече го практикуват, твърдят, че са казали "Сбогом! " на своята стеснителност и срамежливост, повишили са самочувствието си и самооценката за себе си, а на всичкото отгоре са отслабнали.

Съвсем не си мислете, че фитнес-стрипийзът включва разсъбличане около пилона в тренировъчната зала. Не. Друг е въпросът дали след курс по танци на пилон няма да ви се прийска да го приложите в действителност в някой нощен бар.

Най-новата мания: фитнес стриптийз

В Съединените щати, Австралия, Франция, Англия вече има създадени специални училища за преподаване на танци на пилон.

Първото такова училище открива стриптийзьорка, абсолютно убедена, че този танц не е само за наслада на мъжете, но и вид спорт, който може да бъде полезен в борбата с наднормените килограми. След което в това са се убедили и много момичета и жени.

Танците на пилон укрепват мускулите, защото упражненията край металния прът изискват издръжливост и добра физическа подготовка.

Преди да се пристъпи към същинската тренировка, всеки урок започва задължително със загряване на мускулите, сухожилията и целия организъм като цяло.

Пластиките в танца на пилон позволяват не само да се развие тялото, но повишават чувствеността, сексуалността, пластичността и гъвкавостта.

Трябва да отбележим, че и при фитнес-стриптийза има минуси, както и при всички видове спорт. Първият от тези недостатъци са натъртвания, като начинаещите курсисти придобиват край пилона. Вторият недостатък е появата на мазоли по дланите на ръцете, тъй като основното натоварване пада именно върху тях. Ето защо, инструкторите препоръчват при първите уроци да се ползват ръкавици без пръсти, за да се намали триенето на дланта.

Танците на пилон могат да допринесат и за разнообразието във вашия сексуален живот. Горещите танци ще бъдат оценени по достойнство от вашия партньор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати