ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Упражнения за раздвижване на китката

Упражнения за раздвижване на китката

Болка в китката

Много хора, особено жени, имат силни болки в китките по време на йога или обикновената тренировка във фитнеса. Това пречи за качествената гимнастика и различните дейности от ежедневието. Представяме ви три лесни упражнения, които ще ви помогнат да избегнете този проблем и успешно да раздвижите китките си.

Раздвижете китките с позата на горилата

Застанете разкрачени. Допрете дланите си от горната страна до пода. Стъпете върху вътрешната страна на ръцете си. Свийте коленете. Плъзнете ръцете си, така че да обхванат цялото стъпало, а с пръстите на краката си масажирайте китките си, като ги движите нагоре и надолу. Задръжте краката върху ръцете си за около двадесет вдишвания.

Поза танцуващото пиле

Свийте ръцете си в лактите. Дланите допрете до горната част от торс си, като задната част на дланта, започваща от китката, да е под мишницата, а пръстите да докосват гърдите ви. Започнете да движите ръцете си нагоре и надолу, все едно се правите, че махате с криле като птица (можете да си пуснете и музика, за да оправдаете името на това упражнение).

Втората част от упражнението изисква да свиете ръцете си в юмруци, като се постараете пръстите да са възможно по-близо до китката. След това отново сложете юмруците под мишниците и започнете с пилешките танци. Двете части на упражнението се правят по пет минути всяка.

Трениране

Упражнение за освобождаване на напрежението в китките

Това упражнение може да се прави както в изправено, така и в седнало положение. Протегнете дясната си ръка пред себе си, успоредно на земята.

Огънете китките назад, така че пръстите ви да сочат земята. Разтегнете ги възможно най-много, като се стремите палецът да е изтеглен назад. Задръжте ръката си така за няколко вдишвания, като в същото време движите раменете си напред и назад.

След това опънете една от ръцете си отново напред по същия начин. С другата хванете всеки един пръст и го дърпайте напред за няколко вдишвания. След това повторете процедурата на другата ръка.

В края на упражнението изпънете и двете си ръце напред и започнете да въртите китките си в кръгови движения първо на една страна за около две минути, после на другата отново за същия период от време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати