Заредете се с енергия с едно лесно упражнение!

Дишане

В края на зимата е нужно да се заредите с нова енергия и да поставите едно ново начало. Най-мощното зареждане е това да почувствате дишането си. Инструктурът по йога Мариана Стракова сподели съветите си за това как да развием тялото и духа си само с изпълнението на едно просто упражнение.

Най-важното е да почувстваме дишането си. Дъхът е един от най-мощните инструменти за управление на енергиите, но хората често го приемат за даденост. Бавното и осъзнато дишане ни помага да разгърнем потенциала на ума и физическото си тяло.

То подпомага освобождаването от въглероден диоксид и доставя свеж кислород до мозъка и мускулите. Мариана е категорична, че по този начин можем да постигнем баланс и вътрешен мир.

За да презаредите тялото и духа си, трябва да се пречистите от всичко негативно. Дишането е връзката между духа и физическото ни тяло, смятат психолозите. Всеки проблем, който се натрупва в ежедневието ни, се натрупва вътре в нас под формата на напрежение. То може да бъде неутрализирано с интензивно и рязко издишване.

Дихателни упражнения

Специалистите са категорични, че за да поддържаме баланса и спокойствието си е необходимо всеки ден да отделяме по 10-15 минути. Мястото е без значение. Отпуснете се и осъзнайте процеса на дишането.

Поемете въздух, задръжте и издишайте така, че да останете без въздух. Първоначално започнете с практикуване на упражнението по няколко секунди и постепенно ги увеличавайте.

Ефектът от практиката се усеща бързо след започването ѝ. То прекъсват негативните процеси в тялото ни и премахва стреса. Така с времето започваме да водим хармоничен, балансиран и здравословен начин на живот.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати