Пазете сърцето си здраво с тези 5 напитки!

Сок от нар

Проблемите със сърцето са едни от най-често срещаните днес. Има обаче някои напитки, които ще ви предпазят от тях. Приемайте ги често и няма да имате за какво да се притеснявате. Ето кои са те:

Вода

Когато организмът не е добре хидратиран, кръвта се сгъстява. Така на сърцето му е трудно да я изтласка към всички кътчета на тялото. То се натоварва значително, което повишава риска от появата на заболявания на сърдечно-съдовата система.

Хидратиране

Червено вино

То е пълно с ресвератрол и полифеноли, които доказано понижават нивата на лошия холестерол в кръвта. Те предпазват и от образуването на тромбози. Според някои изследвания червеното вино защитава кръвоносните съдове и сърцето от увреждания и в неголеми количества повишава нивата на т.нар. добър холестерол.

Зелен чай

Подобно на черния чай, той е изключително богат на антиоксиданти. Те възпрепятстват образуването на свободни радикали, които са причината за появата на всички онкологични и сърдечно-съдови заболявания. Тези в зеления чай обаче са много по-мощни и действат по-активно.

Зелен чай

Сок от нар

Учени от Калифорнийския университет са открили невероятния потенциал на сока от нар. Оказва се, че по нива на антиоксиданти тези в него са три пъти повече от тези в зеления чай и червеното вино. Освен че пази сърцето, червеният сок подобрява кръвообращението, понижава кръвното и действа успокояващо.

Кафе

Въпреки широко разпространеното мнение за вредата от кафето истината е, че това е един животоспасяващ продукт. Изследванията показват, че редовният прием на кафе води до 40% намаляване на риска от развитие на инсулт или инфаркт. Учените обаче са категорични, че ако прекалявате с напитката, положителният ефект изчезва. Лимитът е четири чаши на ден.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари