Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

Пригответе си тази лечебна супа вместо антибиотик!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Супа

Зимата си отива, но с промяната на времето отново ни нападат вируси и микроби. Вместо за пореден път да попаднете в капана на затворения кръг на приема на медикаменти и болестите, то заложете на вкусна супа, която може да замести всеки антибиотик.

Лечебната супа помага на тялото по естествен път да се пребори с бактериите и вирусите. Тя надминава по свойства всички синтетични медикаменти срещу простудни заболявания, измислени до момента. Всичко това е в резултат на съставките ѝ. До една те са мощни имуностимулатори и имат антибактериални свойства. Те се свързват помежду си и дават невероятна сила на организма в борбата му със заплахите от околната среда. Ето как да си приготвите това универсално лекарство:

Рецепта за лечебна супа

Необходими съставки: 20 скилидки чесън, 2 ч.л. зехтин, 2 с.л. краве масло, 1 ч.л. прясна мащерка, 2 големи глави лук, 6 чаши по 250 мл пилешки бульон (не от кубче), 1 връзка магданоз, 2-3 дафинови листа, 3 чаши стар хляб, 1 чаша заквасена сметана

Начин на приготовление: Фурната се загрява на 180 градуса. Скилидките чесън се обелват и почистват. Потапят се в зехтин и се увиват в алуминиево фолио. Поставят се във фурната за половин час, след което се вадят и се оставят да се охладят.

Лечебна супа

В тенджера се разтапя цялото масло. Добавя се зехтинът. Лукът се нарязва на ситно и се добавя заедно с малко топла вода. Задушава се за около 10 минути.

Скилидките чесън се вадят от алуминиевото фолио и се изстискват много добре от зехтина. Добавят се към задушения лук, разбъркват се добре и се подправят с мащерката, пилешкия бульон, нарязания на ситно магданоз и дафиновите листа.

Супата се оставя да ври на слаб огън. Последен се добавя нарязаният на кубчета стар хляб. Така се оставя да къкри още 5 минути, докато хлябът омекне.

Лечебната супа се оставя да изстине, след което се пасира. Получената хомогенна смес се връща в тенджерата. Към нея се добавя заквасената сметана и се подправя със сол на вкус. Разбърква се добре и се сервира топла или студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest