ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да поговорим за домашните тренажори

Да поговорим за домашните тренажори

Степери
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна-20%
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
16.00 лв.
Виж ››

Удобството при използването на домашни тренажори е безспорно. Вие не зависите от времето, след работа не тичане направо във фитнеса и не се връщате каталясали от умора у дома.

Домашните тренажори са удобни и поради това, че съвременните жени не винаги намират време за тренировки в залата.

Тренировката у дома е много по-лесна, а и по-евтина. Още повече, че можете да я направите по всяко време на денонощието.

Тренажорите се делят на два типа - силови и кардио. Разнообразието на тренажорите е огромно.

Велоергометрите са изключително популярни за домашна употреба. Те облекчават стрес, повишават издръжливостта, укрепват нашите мускули на краката и гърба, както и сърдечно-съдовата система. Има механични и магнитни велосипеди.

Магнитните тренажори са тихи и се характеризират с гладко въртене. Цената зависи от електрониката. Като цяло те са програмирани с различни програми - за всяко ниво на обучение, за всякакви цели, независимо от това дали се стремите към загуба на тегло или натрупване на мускули.

Домашни тренажори

Беговите тренажори като пътечките, също са добре известни на обикновения потребител. В този случай натоварване получават мускулите на краката, гърба и гръдния пояс. Скоростта може да достигне до 15 км/ч, възможно е бягането да става и под наклон.

Но ако не сте фен на джогинга, можете да се снабдите с тренажори, вид степери. Те симулират изкачване на стълби. Някои модели степери са снабдени с лостове за ръце, но те отнемат повече пространство за съхранение в дома.

Тренажорите, които стимулират гребане, пък засягат почти всички мускулни групи, като активно изгарят мазнини в тялото и укрепват сърдечно-съдовата система.

Медицинска консултация преди използването на тренажори и степери е препоръчителна. Тъй като използването на велоергометър например може да навреди сериозно на здравето на човек с болки в гърба. При някои уреди пък се натоварват повече глезените и коленните става. Така че, бъдете внимателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати