Диетата Светофар - един от най-вкусните начини за отслабване

Отслабване

В диетата Светофар хранителните продукти биват разделени в три групи: жълта, зелена и червена. Както самите се досещате, именно оттук идва и нейното име.

Този режим на хранене продължава четири седмици, като през него всеки ден можете да се храните разнообразно и според собствените си предпочитания. Единственото, което трябва да имате предвид, са някои правила. Нека видим и кои са те!

Докато се придържате към диетата, можете да приемате по всяко време на денонощието така наречените зелени продукти, като дори сте свободни да избирате сами количеството им.

Към зелените храни попадат зеле, маруля, краставици, киви, ябълки, обезмаслено кисело мляко, елда, варени яйца (не повече от две на ден) и др.

Диета за отслабване

Същевременно можете да хапвате и от продуктите, които се причисляват към жълтата група, но имайте предвид, че техният прием трябва да става най-късно до 18.00 часа. В тази графа влиза пуешкото, пилешкото и другите леки меса, нетлъстите риби, изварата, сиренето, свежи и сушени плодове, шоколадът, кафето.

Докато спазвате диетата обаче, ще ви се наложи да се ограничите от храните, попадащи в червената група. Това са фаст фуудът, пържените храни, белият хляб с мая, прясното мляко, майонезата, сладоледът, сладките кремове, газираните напитки.

За да има режимът по-добър ефект, е желателно да се храните по малко, но пък често. Препоръчително е да похапвате по нещо 5-6 пъти на ден.

Можете да приемате алкохолни питиета като сухо вино, мартини и уиски, но само в ограничени количества. Ако се придържате към правилата на диетата, за около месец ще сте свалили до 5 кг.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари