ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Физическото натоварване развива мъжкия мозък

Физическото натоварване развива мъжкия мозък

Мъж

Шведски учени от Гьотербургския университет твърдят, че физическите упражнения не само че са полезни за развитието на мъжките мускули, но също така и за развитието на сивото вещество на представителите на силния пол.

Експерти твърдят, че колкото по-добро е физическото състояние на един мъж, толкова по-развит е мозъкът му и интелектуалното му ниво. За да увеличи един мъж обема на мозъка си, изследователите предлагат следното:

Всеки ден – кардиотренировки

Това са упражнения за издържливост, които подобряват работата на сърцето и, колкото и да е странно, увеличават обема на мозъка.

Риба

Всеки ден да се яде риба

Тя е много полезна за мозъка. Ако давате на тийнейджър риба поне веднъж в седмицата, интелектуалното му ниво ще се развие с много по-бързо темпо, отколкото ако не консумира риба.

Спорт

Зеленият чай като ежедневна напитка

Експертите препоръчват и по-често да се пие зелен чай. През деня в човешкия мозък се образува веществото аденозин, което предизвиква умствена умора. Кофеинът, който се намира в чая, блокира изработването на аденозин.

Трябва да се спи по обяд

Ненапразно има места по света, където сиестата е задължителна. Надвиши ли обаче обедният сън 20 минути, ще се събудите в ужасно състояние, така че не прекалявайте.

Кръстословици и пъзели

Друго, което развива мозъка, е решаването на кръстословици и реденето на пъзели. А ако слушате всеки ден и любимата си музика, ще покажете блестящи интелектуални резултати при един евентуален тест.

Ето и някои вкусни рецепти за риба

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати