Две йога пози помагат за балансирането на естрогена

Йога

Само с две йога пози ще си помогнете при поддържането на естрогена в норма. Ако страдате от хормонален дисбаланс, е важно да следите състоянието си, тъй като усложненията от него могат да доведат до безплодие и дори рак.

Освен да се съобразявате с предписанията на лекаря, може и да съобразите храненето и физическата си активност със заболяването.

Пашчимотанасана, Седнал наклон напред

Тази йога поза стимулира хипофизната и надбъбречните жлези, които съдействат за производството на естроген. За тази поза трябва да седнете на земята и и изпънете крака, така че пръстите ви да сочат към тавана.

Йога поза

Постепенно се наклонете към ходилата, като държите гърба си изправен. Опитайте се да докоснете пръстите на краката си, а лактите ви трябва да се докосват в пода. Останете в тази позиция за около 20 секунди, след което отново се изправете. Позата трябва да се повтори 5 пъти.

Яну Ширшасана

Тази поза е много полезна за хора, които имат проблеми със щитовидната жлеза, бъбреците и панкреса. Тя помага и за балансиране на нивата на кръвна захар.

За изпълнението ѝ трябва да седнете на пода с изпънати напред крака. След това свийте единия крак настрани до коляното. Наклонете торса си към опънатия крак и се опитайте да хванете ръцете се зад ходилото. Останете в тази позиция за около 20 секунди и я повторете поне 5 пъти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати