ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Джогингът предпазва коленете ни

Джогингът предпазва коленете ни

1k235
Джогингът предпазва коленете ни
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

Много хора избягват тичането, страхувайки се от появата на болки в коленете и износване на ставите. Според най-новото изследване обаче, джогингът е най-добрия начин за предпазването на коленете ни, съобщи британският таблоид "Дейли Телеграф".

Изследването бе публикувано в здравното списание "Arthritis Research and Therapy".

В статията се посочва, че възрастните, които бягат редовно, страдат 25% по-малко от болки в коленете, отколкото останалите, които се пазят от такъв тип упражнения. Любителите на джогинга са облагодетелствани и от това, че при тях намалява риска от появата на остеоартрит.

Защо според авторите на изследването джогингът ни влияе благоприятно? Когато го практикумаве, мускулите стават много по-силни, а костите много по-здрави. Това обаче е така, когато се бяга редовно. Имайте предвид, че ако не сте постоянни и не успяват да поддържат редовна програма с течение на годините, няма да бъдат предпазени от болки в ставите.

Джогингът възниква през 60-те и 70-те години на миналия век в САЩ. Това е вид бавно бягане. Джогингът изисква да се бяга наистина бавно, т.е. човек въобще да не се изморява или задъхва по време на бягането. Разтоварва сърцето и помага за сваляне на напрежението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати