Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Три упражнения, които облекчават болката в гърба веднага

Три упражнения, които облекчават болката в гърба веднага

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 3 Снимки
2. Упражнение на пода
Седнете на пода и поставете глезена на левия си крак върху коляното на десния. Стойката ви трябва да е изправена, след което започнете да се накланяте напред. Когато усетите разтягане в бедрената част, задръжте за 30 секунди. След това повторете упражнението, като размените краката;

Ако работите в седнало положение, бъдете сигурни, че след време това ще се отрази на гърба ви. За да предотвратите болката и дискомфорта, ежедневно изпълнявайте три упражнения.

Дългите часове на седене се отразяват зле на здравословното състояние, а първият признак, че нещо не е наред, е сковаността в гърба. Чрез нея осезаемо може да се сблъскаме с негативните последици от седенето пред компютър.

Комбинация от масажи и редовни раздвижвания обаче ще ви облекчи, ще помогне да имате изправена стойка и ще съдейства при поддържането на тялото ви във форма.

Изпълнявайте всеки ден трите упражнения в галерията - нито ще отнемат голяма част от времето ви, нито са прекалено трудни. Всеки може да се справи, стига да е достатъчно загрижен за здравето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати