Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Правилната диета за вас според типа фигура

Правилната диета за вас според типа фигура

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
3 от 3 Снимки

3. Банан


Тъй като коремчето е единствената проблемна зона при вас, трябва да спазвате само две основни правила, за да се поддържате във форма. Първо, избягвайте сладките неща и второ, консумирайте повече храни, богати на протеини като яйца, месо и мляко;

Различават се 4 основни типа женска фигура – ябълка, круша, банан и пясъчен часовник, като формите на пясъчния часовник се определят като най-близо до перфектните. Тези жени са с размери 90-60-90, но останалите три типа трябва да работят, за да се доближат до съвършенството.

Диетата е добро началото за извайване на идеалните мерки, като според това към кой тип спада вашето тяло, трябва да адаптирате ѝ хранителният си режим.

Някои могат да похапват повече сладко, но да сведат солените и мазни храни до минимум, а други – да направят точно обратното.

Първо обаче трябва да определите типа на фигурата си. Ябълката се характеризира с широка форма в горната част на тялото – широки рамене и големи гърди.

При крушата дупето и бедрата са по-големи за сметка на гръдната обиколка, а при типа банан размерите на гръдната обиколка, талията и дупето са приблизително еднакви.

Това разпределение определя и кои зони на тялото ви са застрашени от напълняване. Ябълките първо наддават в областта на ръцете, крушите – в областта на дупето и бедрата, а бананите – в областта на корема.

След като определите типа на вашата фигура, вижте в галерията горе от какво трябва да се лишите в ежедневното си меню и на какво трябва да наблегнете, за да имате перфектно тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати