Тъжна вест за дамите: Бялото вино съсипва кожата ви!

Бяло вино

Бялото вино е любимата напитка на изисканите дами. Ползите му може и да са много, но се оказва, че влияе негативно на красотата на лицето.

Виното е предпочитана напитка от жените, но ценителките на бялото вино обаче имат причина за притеснение. Оказва се, че тази напитка увеличава риска от розацея и сериозни възпаления на лицето.

Хроничното възпаление на кожата на лицето е заплаха номер едно пред дамите, които обичат често да пият бяло вино. Розацеята е състояние, което предизвиква зачервявания по лицето. Появяват се пъпки, които наподобяват акнето. Освен това се наблюдава поява на отчетливи капиляри по повърхността на кожата.

Данните са резултат от 14-годишното изследване, което бе проведено в периода 1991-2005 г. Колкото и да не ни се иска, оказва се, че напитки като ликьор и бяло вино повишават неимоверно риска от розацея.

Вино

В рамките на изследването е проследена консумацията на алкохол сред 82 737 жени. На всеки 4 години те са свидетелствали за здравословното си състояние. За целия период са регистрирани 4 945 случая на розацея.

Въздържателите, които пиели по 1-3 чашки месечно, са застрашени с 14% повече от розацея от изцяло непиещите. Консумацията на над 5 чаши бяло вино повишава този риск с рекордните 49%. А приемът на ликьор по 5 или повече напитки седмично увеличават риска с още до 28%.

Учените са истински учудени от резултатите. Те нямат никаква представа каква е причинно-следствената връзка между пиенето на бяло вино и увеличения риск от розацея. Предполагат, че може да е резултат от отслабването на имунната система и разширяването на кръвоносните съдове, което се получава при злоупотреба с алкохолни напитки.

Розацея

Въпреки това подобни данни няма за по-силно алкохолните напитки, което прави и това предположение не чак толкова логично. Което, от своя страна, налага да се направят още много изследвания, които да покажат – безопасно ли е или не да пием така любимото ни бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати