Това е диетата, която съсипа здравето на най-много жени

Това е диетата, която съсипа здравето на най-много жени

През летните месеци, които с нетърпение чакаме, за да облечем късите панталонки, поли и бански, повечето жени искат да се разделят с някои излишен килограм. Затова предприемат различни диети, но една от тях е особени опасна.

Нарича се Диетата на Спящата красавица и стана много популярна на Запад сред дамите, които искат да свалят излишните килограми, без да полагат никакви усилия.

Тя се практикува главно през уикендите и се базира върху увеличаването на времето за сън. При тази диета жените взимат сънотворни и спят по 20 часа на ден за 2-3 дни. От там идва и името Спящата красавица.

През дългото време на спане тялото не приема никакви храни и съответно отслабва. След няколко дни на упойващи вещества и никаква храна наистина ще бъдете по-слаби.

Това е диетата, която съсипа здравето на най-много жени

Но рискът за 4-5 килограма, които ще загубите с Диетата на Спящата красавица, наистина не си заслужава, защото този опасен режим за отслабване може наистина да ви навреди много, пише Индипендънт.

Понеже в нормално състояние човек не може да спи по 20 часа не денонощие, приемът на упойващи вещества е задължителен. Но този тип медикаменти са силно пристрастяващи и след употребата им има голяма вероятност да нарушите съня си.

Диетата е опасна и за вашата психика, тъй като няколко дни в непрекъснат сън засилват чувството за социална изолация и депресия.

Освен това, дори да отслабнете, след това с лекота ще върнете загубените килограми, защото тялото ще изпитва остър глад и ще се храните неконтролируемо.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари