Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Правилно хранене при вечерни тренировки

Правилно хранене при вечерни тренировки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 3 Снимки

2. Обилна следобедна закуска – тренировка – по-лека вечеря – обилна закуска


Когато имате нужда от повече сила, заложете на обилната следобедна закуска, която след тренировката ще бъде последвана от лека вечеря. Веднага след тренировка можете да изпиете един протеинов шейк, а след това а изядете нещо малко. Нужно е да дадете на тялото минимума, който да покрие част от нуждите му след усилието. Особено важно е обаче какво ще правите на следващия ден. Тъй като сте тренирали и не сте имали пълноценно хранене след това, е нужно да се постараете да имате една обилна закуска, с достатъчно протеин и въглехидрати/мазнини. Няма как да минете с нискомаслено кисело мляко или пък само плодове. Това ще провокира емоционално хранене до дни. Така че запомнете – леката вечеря винаги се компенсира с обилна закуска;

Все повече хора предпочитат да тренират вечер. Притиснати от времето и работните ангажименти, те просто нямат друг вариант. Изборът да тренираме напук на ежедневието е наистина похвален, но често е последван от въпроса къде отива вечерята в този случай.

Когато става въпрос за тренировки, всичко е индивидуално. Решите ли да тренирате в късната част на деня, е нужно да адаптирате тялото си към новия режим. Всичко зависи от това как се чувствате, колко бързо усвоявате храната и това какво сте яли през деня.

За да бъдат пълноценни тренировките в края на деня, има три основни начина да преразпределите храната си. Ето кои са общите насоки /виж галерията/, които може да следвате или да адаптирате към личните си нужди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати