Това е най-ароматната натурална добавка, с която отслабвате ден след ден

Това е най-ароматната натурална добавка, с която отслабвате ден след ден

Днес канелата е популярна и обичана подправка по целия свят. Добива се от вътрешната част на кората на тропическо лаврово дърво. Около 80% от нея идва от Шри Ланка. Използва се в кулинарията на много страни. Обикновено я считаме за част от сладкарството, тъй като присъства в много десерти. Но се използва и за солени ястия като подправка за месо. Много хора подправят кафето си с щипка от ароматната подправка или я добавят към различни напитки.

Освен с широкото си приложение в кулинарията, канелата е известна и с медицинските си ползи. Ароматът ѝ е успокояващ и създава усещане за уют и комфорт. Изследвания показват, че канелата е много полезна за хора, страдащи от сърдечни проблеми. Пълна е с антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства.

Една от причините да е толкова търсена е, че помага при загубата на тегло, тъй като намалява апетита и ускорява метаболизма. Въпреки това само да пием десетина чаши канелен чай няма да е достатъчно, за да отслабнем. Необходими са и балансирано хранене и физическа активност. Канелата усъвършенства програмата за отслабване. Тя е основна хранителна добавка за хората, които искат да стабилизират теглото си.

Това е най-ароматната натурална добавка, с която отслабвате ден след ден

Известният диетолог д-р Сууд казва, че канелата повишава метаболизма и е важно да се отбележи как точно се случва това. Тя е стимулатор на инсулина, прави го активен, което на свой ред помага на захарта да метаболизира. Често човек напълнява, защото инсулинът му е станал резистентен. Това не го прави диабетик, а просто инсулинът не метаболизира. Следствие на това е, че захарта също не се метаболизира до необходимото ниво и се превръща в мазнина. Канелата помага да се прекъсне тази връзка.

Освен това канелата съдържа съединение, наречено минерален хром, което поддържа апетита под контрол. Тя е страхотна подправка за подобряване на имунитета, съдържаща всички необходими витамини, минерали и влакна. Играе и голяма детоксикираща роля. Когато е добавена към чаша вода, се превръща в чудесна пречистваща напитка.

Това е най-ароматната натурална добавка, с която отслабвате ден след ден
Снимка: Стефани Симеонова

Канелата може да се консумира както самостоятелно, така и в комбинация с други продукти като лимон и мед, който е чудесна алтернатива на захарта. Можете да добавите канела към храната, да я сложите в чаша вода или да поръсите с нея плодове. Добавете няколко щипки и към кафето си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати