Диетата, с която Дженифър Анистън е винаги във форма

1 от 4 Снимки
Дженифър Анистън

Актрисата Дженифър Анистън е вече на 48 години, но никой от феновете ѝ не може да ѝ ги даде. Бившата съпруга на Брад Пит продължава да демонстрира перфектни форми, с които напомня повече на девойка, а не на зряла жена.

Младежката си визия Джен дължи не само на спорт и гени, но и на диета, която тя спазва понякога. Хранителният ѝ режим се нарича Сонома и се характеризира с похапването основно на продукти от средиземноморската кухня, които са нискокалорични, но много полезни.

Той е разделен на три части. Първата продължава десет дни, като в това време е желателно да не се похапват тестени храни и други сладкиши с преработена захар. Вместо това се набляга на телешко месо, пилешко месо, нискомаслени млечни изделия, тофу и всякакви соеви храни, морски дарове, нетлъста риба, домати и други зеленчуци (без картофи), растително масло (по възможност зехтин).

При тази диета за закуска се приемат обезмаслени млечни продукти с пълнозърнести храни. Количеството им не трябва да надвишава обема на малка десертна чиния.

За обяд се използва чиния с диаметър от 22 см, като 40 процента от храната трябва да е богата на протеини, а останалата част трябва да са зеленчуци.

За вечеря отново се ползва съд като този на обяд, само че този път зарзаватът заема 50 процента от чинията. 20 процента се падат на бобовите храни, а останалите – на протеиновата храна.

Когато изминат десет дни, идва ред на втория етап. При него порционът се запазва, но към обяда и вечеря от първия етап вече могат да се хапват и плодчета.

При това положение порцията и при двете хранения се разделя на четири сектора или иначе казано, в чинията ви трябва да има по 25 процента бобови храни, зеленчуци, протеини, плодове. Вторият етап може да продължи, докато се сдобиете с желаното тегло.

След това идва ред на третия етап, в който вече можете постепенно да включвате и някои забранени храни. Позволява ви се да похапвате бонбони и шоколад например, но не бива да прекалявате със сладките изкушения, за да не провалите резултатите си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати