Отслабване без спорт - ето как

Отслабване без спорт - ето как

Отслабване без спорт – да, възможно е! Всички сме чували, че добрият външен вид върви ръка за ръка с физическа активност. Последната обаче може да се пропусне, ако следвате някои основни правила.

Начините да отслабнете без спорт са много и най-различни. Те включват едни от любимите ни неща в живота. А няма по-хубаво от това да гориш калории, занимавайки се с хобито си. Ето кои са лесните неща, с които отслабваме:

Смях

Отслабване без спорт - ето как

Смейте се всеки ден и по много. Колкото повече смях има в живота ви, толкова по-здрава е имунната ви система. Имунитетът също се засилва. Смехът с глас активизира коремните мускули и гори калории. Смях до 10 минути без прекъсване гори 50 калории. Това прави този начин най-забавен за отслабване.

Повече сън

Отслабване без спорт - ето как

Колкото по-често се отдавате на пълноценна почивка, толкова по-малко ядете. Доказано е, че човек яде повече в следните ситуации:

- при стрес;

- при умора и изтощение;

- при тревожност.

Всички тези фактори водят до т.нар. емоционално хранене. Те до едно се лекуват с повече почивка и сън. Следователно - колкото повече спим, толкова по-малко храна ядем.

Дишайте дълбоко

Отслабване без спорт - ето как

За целта трябва да усвоите техниката на диафрагменото дишаме. Тя е широко популярна сред певците, които трябва да разчитат на повече кислород, докато пеят. Дишането с диафрагма е и прословутата техника за дишане на йогите. С него се увеличава кислородът в кръвния поток. Това стимулира изгарянето на мазнини.

Диафрагменото дишане има и магическо дишане върху коремните мускули. Основното е поемането на въздуха да става през носа, а издишването – през устата. Колкото по-бавно го правите - толкова повече изгорени калории.

Малки чинийки

Отслабване без спорт - ето как

Малките чинии за хранене изискват и по-малки порции. Колкото по-бързо свикнете да се храните в малки съдове, толкова по-скоро стомахът ви ще се свие. Ефектът е наистина невероятен.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати