Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Есенен детокс – бързо и лесно само с тези 3 храни!

Есенен детокс – бързо и лесно само с тези 3 храни!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
3 от 3 Снимки

3. Пресни орехи


Още от древността лекарите препоръчали на жените да ядат по два ореха дневно. Те подсилвали ума на дамите. Причината за специализирания съвет било убеждението, че нежния пол е по-глупав от силния по природа. Днес знаем, че орехът съдържа безценни за тялото съставки, от които не бива да се лишават нито жените, нито мъжете. Най-качествени са пресните орехи, през есента. Това ги прави задължителни за ежедневното меню.

В първите есенни дни всеки се нуждае от пречистване на организма. Това презарежда батериите и ни дава нужната енергия да се справим с депресията и умората, така типични за този период.

Денят намалява, слънцето залязва по-рано, а сутрините стават все по-студени. Зимата идва и само след месец ще трябва да приспособим тялото си към новия сезон. Всичко това носи огромен стрес за организма.

Късната есен при много хора отключва купища хронични заболявания. Старите болежки започват да се обаждат, а хората стават идеална мишена за грип, настъпващи именно в този момент. Нужно е да се противопоставим на тази тенденция колкото се може по-рано, за да не пострадаме.

За да се подготвим за това, което ни предстои, най-важен е детоксът през есента. Стартирайки го още днес, ще имате шанса да изгубите няколко килограма и да изгоните отровите и шлаките от организма. Освен това ще подсилите имунитета си.

За да се прочистим в началото на зимния сезон, е нужно да включим няколко ключови храни в диетата си. Те не само засищат, но и носят на организма точно това, от което се нуждае в този момент. Ето кои са те:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати