ezine.bg»Статии»Спорт»Най-големите грешки, които правим след фитнес

Най-големите грешки, които правим след фитнес

Спортни напитки

Упражненията карат всеки, който се реши да се грижи за формата и здравето си, да се чувства чудесно. Те тренират мускулите ви, помагат ви да изглеждате зашеметяващо, подсилват метаболизма, имунната система и, не на последно място - ви дават удовлетвореност.

Много често обаче нещата, които правим след тренировка, може да възпрепятстват добрата ни работа във фитнеса, да я направят безсмислена и дори да ни навредят. Има ясни правила, които трябва да спазваме след тренировка. Бъдете спокойни. След като сте решили да тренирате редовно и усилено, те са значително по-лесни за спазване.

На първо място, експертите препоръчват да забравите така наречените спортни напитки. Те са продукт на маркетинга и нямат нищо общо със здравето и добрата форма. Много от тях съдържат голямо количество захар, което ги прави доста вредни. След тренировка задължително се рехидратирайте, но го правете с вода, съветват повечето фитнес инструктори. Според тях препоръчителното количество е поне 2 литра на ден.

Честа грешка при хората, решили да тренират, е приемът на синтетични витамини вместо такива, идващи от натуралните храни. Много хора вярват, че мултивитамините могат да компенсират нездравословна диета и да оправдаят нездравословно хранене след тренировка. Добавките, независимо колко ефективни, никога не могат да заместят здравословния начин на живот с истинска храна, упражнения и добър сън.

Нетлъсто месо

Въпреки че години наред храни с ниско съдържание на мазнини се считат за ключа към намаляването на теглото, хората, които разбират, знаят, че не само мазнините са важни за формата и здравето, но са и значително по-добри от алтернативите им, които често съдържат захар, за да се подобри вкусът им. Така че след тренировката вместо да ядете нискомаслени продукти, които ще ви направят по-гладни, хапнете нетлъсто месо за сила и енергия.

Протеини

Важно също така е да осигурявате на тялото си достатъчно количество протеини. По време на тренировка вие изтощавате мускулите си и точно затова се нуждаете от протеини, за да се възстановят. Това обаче не трябва да става само и единствено от синтетичен протеин, а от естествени източници. В много от протеиновите шейкове има захар, което ще направи цялото ви потене във фитнеса безсмислено.

Протеинови шейкове

Не на последно място, никога не пропускайте да хапвате след тренировка. Хапвайте здравословни храни. Ако се храните по този начин, организмът ще може да извлече най-нужното му, за да се възстанови и укрепне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати