Три екстремни диети за истински маниаци

1 от 3 Снимки

1. Уринена диета


Уринената диета е странна практика за загуба на тегло, която включва ограничаване на вашата диета до 500 калории на ден и инжектиране с урината на бременни жени. Диетата може да ви помогне да загубите до 0.5 килограма на ден. Странно е, че тази чудотворна загуба на тегло се дължи на инжектирането на урина, за разлика от ограничението на приема на калории.

Урината на бременните жени има специален хормон, наречен човешки хорион гонадотропин (hCG), който създава плацентата. Ако се инжектира в тялото на небременен човек, този хормон може да подмами мозъка да мисли, че тялото е бременно, което според някои кара организма да метаболизира много по-бързо.

Някои от опиталите уринената диета са изключително доволни от резултатите. Те приписват загубата на тегло единствено на инжекциите с урина, като твърдо вярват, че благодарение на това не се чувстват гладни. Скептиците обаче твърдят, че урината и хормонът не са свързани с отслабването, а то се дължи само на 500-калоричната диета и предупреждават, че инжектирането с урина създава редица опасности.

Хората в днешно време стават все по-вманиачени от външния си вид. Наравно с това обаче кулинарните изкушения стават все по-вкусни и все по-калорични. А и масовото заседяване въобще не помага на талията ни. Освен все по-отесняващите дрехи за съжаление излишните килограми влияят и на здравето ни.

Всички тези фактори карат хората да започват диети. Няма нищо лошо да се ограничаваме в това, което консумираме, но понякога хората започват съвсем неподходящи диети, които имат дори обратен ефект – вместо да отслабнат, след тяхното приключване хората наддават още повече. Също така, ако се подложим на много строга диета, не само ще полагаме големи усилия, за да я спазваме, но може и да изложим здравето си на риск.

Има хиляди диети, които ни обещават бързи резултати, но обикновено са много екстремни. Някои работят, а другите не дават очакваните резултати. Някои обаче са толкова луди и странни, че спазването им може да постави психическото здраве на искащия да отслабне под въпрос. Вижте в следващата галерия три показателни примера за това.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари