Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Три екстремни диети за истински маниаци

Три екстремни диети за истински маниаци

2 от 3 Снимки

2. Молитвено хранене


Молитвеното хранене трябва да ви помогне да отслабнете чрез молитва и постоянна комуникация с Бога. Както с всичко, последователността е ключът и най-добрите резултати ще бъдат постигнати чрез ежедневните молитвени сесии, за предпочитане сутрин.

Това ще ви помогне да се фокусирате и да направите необходимите ежедневни промени в режима си на диета и упражнения. Практикуващите този екстремен режим дори препоръчват специфични молитви, които могат да се намерят в Интернет. Ето и пример за такава: Води ме Господи, докато се стремя да отслабна. Вие сте моята светлина и моята котва, а с Теб знам, че всичко е възможно.

Разбира се, молитвата не е достатъчна, за да се изгуби ненужното тегло. Без значение колко се молите, ако просто лежите на дивана по цял ден, килограмите няма да изчезнат магически само с божествена намеса. Дори създателят на тази диета признава, че молитвата е само първата стъпка в загубата на тегло. Другите необходими стъпки включват обучение за хранене, здравословно хранене (в по-малки количества) и много упражнения. Така че може би ежедневната молитва не е толкова необходима в края на краищата.

Хората в днешно време стават все по-вманиачени от външния си вид. Наравно с това обаче кулинарните изкушения стават все по-вкусни и все по-калорични. А и масовото заседяване въобще не помага на талията ни. Освен все по-отесняващите дрехи за съжаление излишните килограми влияят и на здравето ни.

Всички тези фактори карат хората да започват диети. Няма нищо лошо да се ограничаваме в това, което консумираме, но понякога хората започват съвсем неподходящи диети, които имат дори обратен ефект – вместо да отслабнат, след тяхното приключване хората наддават още повече. Също така, ако се подложим на много строга диета, не само ще полагаме големи усилия, за да я спазваме, но може и да изложим здравето си на риск.

Има хиляди диети, които ни обещават бързи резултати, но обикновено са много екстремни. Някои работят, а другите не дават очакваните резултати. Някои обаче са толкова луди и странни, че спазването им може да постави психическото здраве на искащия да отслабне под въпрос. Вижте в следващата галерия три показателни примера за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати