Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Това са навиците, които ни пречат да ходим на фитнес!

Това са навиците, които ни пречат да ходим на фитнес!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 5 Снимки

2. Тренирате на празен стомах


Гладни или преяли – никога не отивайте така във фитнеса. Ако не сте се хранили от часове, нивата на захарта в кръвта ви е ниска. Това пречи на надграждането на мускулите и тренировката е неефективна. А и е много вероятно да ви прилошее от глад. Най-добре час преди тренировка да хапнете банан, боровинки или някакъв друг плод. Едно мюсли блокче също е добър избор.

Искате да се раздвижите, да отидете на фитнес, да отслабнете – но нещо все ви пречи. Колкото и странно да ви се струва това, за него определено си има причина.

Желанието не е достатъчно, когато искаме да влечем във форма. Има много фактори, които пречат на фитнес режима ни. Те не само ни демотивират, а изобщо ни отказват от идеята за тренировки, и то за дълъг период от време, а понякога и завинаги. Макар никога да не е късно да започнеш – колкото по-рано, толкова по-добре.

Здравословното хранене е само първата стъпка към перфектните форми. Ако успешно сте направили стъпки в тази насока – поздравления, вече сте изминали повече от половината път.

С фитнеса обаче е по-различно – за него трябва да имаш волята да станеш от удобния диван и да се поизпотиш. А срещу това мозъкът ни веднага можа да измисли куп оправдания. И обикновено го прави.

В САЩ на 25 септември се отбелязва Денят на фитнеса и днес определено не е време за мързел. Има пет основни навика, които ви делят от ефективния фитнес режим. Изправете се очи в очи с тях /виж галерията/ и кажете – Стига!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати