Ползите от вдигането на гирички при жените

Ползите от вдигането на гирички при жените

Всяка жена обича да позира пред огледалото. Случвало ли ви се е обаче, докато се наслаждавате на своето отражение, повдигайки кокетно ръце, да се изплащите от провиснала от тях кожа? Не се тревожете - поправимо е, нужна ви е само малко повечко воля. Ще си решите проблема с отпуснатите ръце с помощта на гирички.

Когато чуят тежести, много жени изпадат в хистерия или изтръпват от ужас. Обикновено тежестите се свързват със здравите, нацепени мъже. Нищо подобно! Когато става дума за дамска физика, с гиричките с малки тежести единствено можете да се сдобиете с мечтаната фигура. Ако съчетаете добро хранене с ефективни упражнения за укрепване на ръцете, резултатът ви е в кърпа вързан.

Ползите от вдигането на гирички при жените

А сега се захващайте за работа! С чифт гири можете да се сдобиете от почти всеки магазин за хранителни добавки и спортни артикули, продават се и в големите хипермаркети. Специалистите съветват да не тренирате с по-тежки от 3 кг тежести. Важно е да знаете, че с гирите можете да тренирате различни мускулни зони на ръцете, а клипове с уроци с най-популярните упражнения можете да откриете във видеотърсачките.

Ползите от вдигането на гирички при жените

Ако сте достатъчно упорити и практикувате упражненията поне 3 пъти седмично, освен че ще стегнете увисналата кожа, ще намалите излишните мазнини и ще стимулирате обмяната на веществата, ще стегнете мускулатурата в областта на бюста.

Много жени предпочитат и по-големи тежести, защо безспорен факт е, че силовите тренировки дамите също могат да извлекат ползи. Тези занимания редуцират излишните мазнини. Според специалистите силовата тренировка с тежести, по-големи от гиричките, в дългосрочен план е много по-ефективна от диетите и кардиото.

Ползите от вдигането на гирички при жените

Силовите занимания подобряват костната плътност и намалят риска от остеопороза, подобряват стабилността на ставите, укрепват мускулатурата и издръжливостта.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати