Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога позите, които са полезни срещу безплодие

Йога позите, които са полезни срещу безплодие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
6 от 6 Снимки
Йога позите, които са полезни срещу безплодие
Снимка: marketium.ru

6. Сету Бандха Сарвангасана


Позата подобрява функцията на репродуктивните органи и облекчава симптомите на тревожност и депресия. За да я изпълните, легнете по гръб на пода, свийте колена и повдигнете тялото си до врата. Ако сте достатъчно гъвкави, може да се опитате с ръце да докоснете петите си.

Основно йогата е ефективна за подобряване гъвкавостта и силата на мускулите, както и за освобождаване от стреса и нервното напрежение. Но има и пози, които се смятат за превенция срещу безплодие.

Все по-често препоръчват на жени, страдащи от проблеми със забременяването, редовни физически упражнения, а йогата сред тези, които може спокойно може да практикувате у дома.

В галерията ни може да видите най-лесните и в същото време ефективни пози, с които може да се упражнявате вкъщи. Всяко от упражненията се изпълнява между 1 и 3 минути.

Те подобряват кръвообращението, оказват положително влияние на ендокринната система, регулират хормоните. Ако страдате от стрес и тревожност, тези пози ще ви помогнат да си върнете спокойствието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати