Преобразете тялото си с диетата 6 листенца

Диета 6 листенца

Диетата 6 листенца е един от най-нашумелите в момента хранителни режими. При нея си представяме своя хранителен режим като цвете с шест лица, а всяко от листенцата символизира даден ден от диетата.

Името на метода звучи приказно и ви уверяваме, че има върху тялото при почти чудодейно въздействие. При диетата се спазват определени ограничения в продължение на 6 дни, а след като и последният етап от нея мине, ще сте свалили между 2.5 и 5 килограма.

Предимство на този хранителен режим е, че той ви предлага сравнително разнообразни и полезно меню. Докато се придържате към него, ще се чувствате сити и няма да ви липсва енергия.

Минусът е, че ще получите бързи резултати, но няма да ги задържите за дълго, ако след края на диетата започнете отново да се храните безразборно и не внимавате какво слагате в чинията си.

Така че трябва да бъдете умерени в храненето си и да се придържате към по-здравословни храни, както и да спортувате повече.

Ето и примерно меню на диетата 6 листенца, което можете да спазвате, за да редуцирате теглото си за по-малко от седмица.

Първи ден – Рибен

Риба

В течение на деня ви е разрешено да изядете до 500 г нетлъста риба, като от вас зависи дали ще е варена, печена, или на скара. Разрешено е да я подправите със зехтин, но той трябва да е в малки количество (1 с.л.). Желателно е да не използвате сол при овкусяването на храната си.

Втори ден – Зеленчуков

Зеленчуци

При него в рамките на деня ви е позволено да консумирате до 1.5 кг зарзават, като отново сами избирате дали зеленчуците да са свежи, или подложени на термична обработка. И тук остава правилното за мазнината.

Трети ден – Пилешки

Пилешки гърди

Тук ви е разрешено да похапнете до 500 г пилешко месо. Изберете пилешки гърди без кожа и сами преценете как да ги приготвите. Важно е само да не са пържени.

Четвърти ден – Зърнен

Мюсли

През този ден можете да похапнете накиснати във вода трици или други зърнени храни, като в сух вид теглото им не бива да надвишава 200 г.

Пети ден – Изварен

Извара

През петия ден ви се полага нискомаслена извара, като не бива да похапвате повече от 500 г. Ако усетите чувство на глад, е позволено да пиете и до 1 ч.ч. кефир.

Шести ден – Плодов

Плодове

Той е един от най-тежките дни. При него в рамките на деня можете да изядете до 1.5 кг плодове. Ако ги предпочитате в запечен вид, не е проблем да ги подложите на термична обработка. Вариант е и да приготвите смути от тях. Важно е само да не ги смесвате с млечни продукти и да не ги подслаждате допълнително със захар или мед.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
20.03.2018 20:08
започнах да пия Chocolate Slim и ядях всичко каквото си исках и загубих 9кг. Мисля че този шоколадов шейк е най-доброто нещо при отслабване, много се радвам че го намерих и най-вече че не е необходимо да се измъчвам във фитнес залата, нямам време за това и нямам желание. Това решение е за хора като мен и е просто перфектно!http://bit.ly/2ChN29F
0
0