Ефективни упражнения за странични коремни мускули

Старнични коремни преси

Ако искате перфектно изваяни мускули на корема си, трябва да обърнете специално внимание на всяка мускулна група, намираща се в тази така трудна за поддържане част от човешкото тяло.

Конкретно за страничните коремни мускули има някои специфични упражнения, които трябва да правите, за да ги изваяте и поддържате в тонус. Те не са по-трудни или натоварващи от регулярните, но трябва да ги изпълнявате внимателно, за да сте сигурни, че ще постигнете желания резултат.

Започнете със странични коремни преси. Легнете по гръб. Поставете ръцете си под главата. След това леко извъртете таза си настрани, без да премествате торса си. Вдишайте дълбоко и повдигнете торса си като при нормална коремна преса. Издишайте, докато го правите. Стремете се тазът ви да остане настрани, без да го местите. Направете 20 странични преси и извъртете таза си на противопложната страна, като повторите упражнението.

За следващото упражнение седнете на пода. Сгънете краката си в колената и леко ги повдигнете във въздуха, като се закрепите само на седалището си. Свийте едната си ръка в юмрук, като го обвиете с другата ръка. Сега, като се стремите да не местите краката си, нека те да останат все така във въздуха, свити в коленете, започнете да движите торса си наляво и надясно. Ръцете трябва да са свити пред гърдите. Стремете се да не движите врата си, а цялата горна част на тялото. Правете упражнението възможно най-бързо. Направете три серии по три обръщания на всяка страна.

Коремни преси

При третото упражнение легнете по гръб. В това положение леко повдигнете главата и горната част на торса си. Започнете да правите движения с крака си, все едно карате колело. Изпъвайте единия си крак възможно най-много, докато в същото време другият е свит възможно най-много към вас. В същото време с помощта на ръцете се стремете при всеки натиск на краката да въртите торса и главата си последователно – наляво и надясно. Направете три серии по двадесет упражнения, като между всяка си взимате по две минути почивка.

Стига да не ви натоварват прекалено, тези упражнения могат да станат част от нормалната ви тренировка за корем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати