Откажи се от късното похапване и отслабни бързо с 6 лесни стъпки

1 от 6 Снимки

1. Не пропускайте закуската


Това е желязно правило, което не бива да пренебрегвате. Колкото по-питателна и полезна е закуската, толкова по-добре. За целта заложете на яйцата (без значение дали ще са бъркани, печени, варени, поширани).

Закуската е най-ценното и полезно хранене за деня, но пък вечерята може да се окаже вредна, ако се случва в късните часове и е в големи количества. Неслучайно съществува и известната поговорка: Закуската изяж сам, обядът подели с другар, а вечерята дай на неприятел.

Късното похапване открай време се свързва със затлъстяване, проблеми със съня, повишено кръвно налягане и куп други здравословни проблеми.

Смята се, че след 18.00 часа не е добре да се яде, тъй като с напредването на деня организмът вече се наглася за почивка и е трудно за него да преработва мазни, солени и тежки храни.

От друга страна, отказът от похапване след 18.00 часа осигурява на цялото тяло възможност за пълно отпускане, релаксация и започване на новия ден с пълни сили. Като бонус към всичко това са и свалените килца.

И въпреки че пропускането на хранене вечер звучи лесно на думи, в действителност се оказва почти невъзможна мисия за много хора. Като по правило точно след 18.00 часа у нас се поражда вълчи апетит и редовно прекаляваме с обилното похапване. Всичко това пък резултира в подуване, напълняване и нарушения на съня.

Все пак има начин да предотвратите този вреден навик. Вижте в галерията ни кои са хитринките, които ще ви помогнат да се откажете от преяждането по никое време и ще ви гарантират по-слабо и здраво тяло.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 15:05
Истината е, че никакви диети не са в състояние да ми помогнат, защото когато гладувам или се ограничавам, това ме изнервя и не мога да издържа дълго време на напрежението. Откакто ползвам това, отслабвам без да забележа. Вече съм свалила 8кг, а ям всичко, което поискам и когато поискам. Наистина невероятно!http://bit.ly/2EJ30d5
0
0