Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Отслабвай без лишения! Диетата, с която можеш да хапваш всичко

Отслабвай без лишения! Диетата, с която можеш да хапваш всичко

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190198
Диетата Пет супени лъжици

Вече има какви ли не диети, но повечето от тях са свързани с лишения и гладуване. Да, те наистина дават бързи резултати, но жертвите са прекалено големи. Освен това се оказват с йо-йо ефект и когато ги приключите, старите килограми пак започват да се връщат.

Има обаче един хранителен режим, който ви позволява да ядете всички си любими храни. Става дума за диетата Пет супени лъжици, която ви позволява да отслабнете плавно, здравословно и без мъчително усещане за глад.

Единственото условие е да се храните по 5-6 пъти на ден (през 3 часа) и при всяко ядене да консумирате само по 5 с.л. храна. Точно толкова трябва да е голяма порцията ви, за да се чувствате сити, енергични и едновременно с това тялото ви да мине в режим на отслабване.

Спазвайте диетата поне 2 седмици и ще видите реален ефект. След края ще усетите, че апетитът ви вече не е така силен и когато плавно се върнете към предишния си начин на хранене, няма да преяждате.

Ето и примерно меню, което ще ви позволи да преминете леко през режима:

08.00 часа – 1 малко сварено яйце (= 2 с.л.), 3 с.л. извара

11.00 часа – 5 с.л. сурови бадеми

14.00 часа – 5 с.л. риба тон

17. 00 часа – 5 с.л.зелева салата

20.00 часа – 5 с.л. картофено пюре

23.00 часа – 5 с.л. кисело мляко

Естествено, ако храните от примерното меню не ви допадат, можете да ги замените по свой вкус, като добавите сладолед, мелба, пица или други любими изкушения. Но е от съществена важност да се храните през 3 часа и да не приемате по повече от 5 с.л. от даден продукт.

Тъй като в началото това количество ще ви се струва малко, ви съветваме да се храните много бавно и да сдъвкате храната добре.

Хранете се в усамотение и се наслаждавайте на всяка хапка.

Избягвайте да ядете пред компютъра или телевизора, защото този ритуал ще ви подлъже да нарушите диетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати