Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Това е идеалната закуска срещу стрес

Това е идеалната закуска срещу стрес

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77

Стресът е сред най-опасните състояния, тъй като може да провокира сериозни заболявания и в емоционален, и във физически план. Затова трябва да намираме начин за освобождаване от ежедневното напрежение, а закуската е един от най-приятните методи за това.

Макар че палачинки, сервирани с шампанско на морския бряг ни се виждат като идеалната антистрес терапия, учени от университета Харвард са установили, че други храни ще ни направят по-спокойни.

В изследването им са участвали 3 групи доброволци, които в продължение на месец са хапвали различни закуски.

Едната група всяка сутрин е закусвала яйца, другата – овесени ядки, а третата – корнфлейкс. В края на проучването станало ясно, че участниците, които закусвали с корнфлейкс, са отбелязали най-ниски нива на стрес.

Причината е в рязкото повишаване на кръвната захар и след хапването на корнфлейкс. Нивата на кортизол падат, а човек се чувства по-ведро и оптимистично.

Според учените втората най-добра закуска против стрес е омлет с карфиол и броколи. Омлетът е добър източник на магнезий, а този минерал в организма намалява чувството за тревожност. По същата причина се препоръчва и пиенето на сок от тиква.

Освен това корнфлейксът и омлетът са на достъпна цена, така че може да си ги позволите всеки ден, за разлика от обилната закуска на брега на екзотичен плаж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати