Златните правила за добър метаболизъм

Златните правила за добър метаболизъм

За съжаление, метаболизмът се забавя с възрастта. Това обаче не е краят на света или, не дай си Боже, краят на хубавата фигура. Има начини, които да помогнат той отново да се активизира и следователно да топите излишните килограми.

С правилно подбиране на храната, някои промени в начина на живот и следване на определени правила всеки може да постигне тази цел.

Това е наложително особено за хората в средна възраст, защото именно при тях вътрешната система се забавя, което води до ужасното утесняване на дрехите и нежеланието да се покажете на плажа.

1. Яжте достатъчно

Златните правила за добър метаболизъм

Първото златно правило за по-добър метаболизъм е да ядете достатъчно. Да, за да отслабнете, логиката гласи, че трябва да намалите приема на калории, но ако прекалите, това може да забави метаболизма. Жените трябва да приемат минимум по 1200 калории на ден, за да може да действа метаболизмът им с пълния си капацитет.

2. Не пропускайте закуската

Златните правила за добър метаболизъм

Именно тя активизира метаболизма във все още спящите ви тела и поддържа високите енергийни нива през целия ден. Доказано е, че хората (особено дамите), които пропускат закуската, имат около 20% повече излишни телесни мазнини в сравнение с тези, които хапват рано сутрин. Разбира се, това не означава, че трябва да започнете с тестените закуски. Хапвайте овесени ядки, яйца и плодове. Те ще дадат на организма ви необходимите вещества за ден, пълен с енергия и добро настроение.

3. Кафето след закуска

Златните правила за добър метаболизъм

Също така не пропускайте кафето след закуска. Кофеинът е стимулант на централната нервна система, така че всекидневната му консумация може да увеличи метаболизма ви от 5 до 8%.

4. Повече фибри

Златните правила за добър метаболизъм

Увеличете приема на фибри. Изследванията показват, че редовната им консумация намалява трупането на излишни килограми с до 30%. Приемайте поне 25 грама на ден. Това са около три плода или зеленчука.

5. Достатъчно вода

Златните правила за добър метаболизъм

Не забравяйте и да пиете много вода. Пиенето на поне 6 чаши студена вода на ден може да повиши метаболизма с повече от 35%. Освен това по-големите количества от живителната течност ще помогнат на тялото да се изчисти от токсините.

6. Търсете органичните храни

Златните правила за добър метаболизъм

Яжте повече органични храни. Нови изследвания показват, че яденето на храни, третирани с пестициди (това са около 89% от продуктите на пазара), намалява метаболизма с повече от 18%.

7. Повече протеини

Златните правила за добър метаболизъм

Приемайте повече протеини. Тялото се нуждае от протеин, за да поддържа чиста мускулна маса. Хапвайте поне по 80 грама постно месо, 2 супени лъжици ядки или по половин кофичка нискомаслено кисело мляко всеки ден (по възможност още на закуска). Изследванията показват, че протеинът може да увеличи метаболизма с до 35%.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати