Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Бъдете здрави и фини! Повишете метаболизма си сега

Бъдете здрави и фини! Повишете метаболизма си сега

2 от 5 Снимки

2. Закусвайте!


Яденето на закуска рязко повишава метаболизма ви и поддържа високи нива на енергията през целия ден. Точно този факт обяснява защо жените, които често пропускат закуската, мислейки си, че по този начин няма да надебелеят, са с близо 5 пъти по-голяма вероятност да са с наднормено тегло.

Технически метаболизмът ви е процесът, чрез който вашето тяло разгражда храната и я превръща в енергия. Може би много пъти сте се опитвали съзнателно или не да го ускорите при опитите да отслабнете.

До голяма степен скоростта, с която се движи метаболизмът, е наследствена. Това обаче не трябва да ви отчайва. Доказано има някои храни и дейности, които могат да променят скоростта му на действие. Ако той се ускори, тялото ви ще изгаря по-голямо количество енергия и по този начин ще можете много по-бързо да свалите излишните килограми.

Разбира се, има някои навици и храни, които могат да имат точно обратния ефект, не е сега времето да говорим за тях. Точно обратното. Вижте в следващата галерия кои са храните, които ще повишат метаболизма ви и ще ви направят по-здрави и по-фини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати