Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Бъдете здрави и фини! Повишете метаболизма си сега

Бъдете здрави и фини! Повишете метаболизма си сега

5 от 5 Снимки

5. Увеличете приема на желязо


Желязото е от съществено значение за транспортирането на кислорода, от който мускулите ви се нуждая, за да изгарят мазнини. До менопаузата жените губят големи количества желязо всеки месец чрез менструацията. Това води до намаляване на скоростта на метаболизма и натрупване на излишни килограми. Месото, бобът, зърнените храни и спанакът са отлични източници на важния елемент.

Технически метаболизмът ви е процесът, чрез който вашето тяло разгражда храната и я превръща в енергия. Може би много пъти сте се опитвали съзнателно или не да го ускорите при опитите да отслабнете.

До голяма степен скоростта, с която се движи метаболизмът, е наследствена. Това обаче не трябва да ви отчайва. Доказано има някои храни и дейности, които могат да променят скоростта му на действие. Ако той се ускори, тялото ви ще изгаря по-голямо количество енергия и по този начин ще можете много по-бързо да свалите излишните килограми.

Разбира се, има някои навици и храни, които могат да имат точно обратния ефект, не е сега времето да говорим за тях. Точно обратното. Вижте в следващата галерия кои са храните, които ще повишат метаболизма ви и ще ви направят по-здрави и по-фини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати