ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Няколко причини да консумирате яйца всеки ден

Няколко причини да консумирате яйца всеки ден

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
5311472432
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Яйцата се приготвят бързо и лесно, идеални са за закуска, но не само заради вкусовите им качества, но и заради ползите им за нашето тяло.

Смята се, че яйцата са идеални за първо хапване през деня. Те ни засищат за много часове напред и ни дават енергия да се преборим с обичайните си ангажименти.

Без значение дали ви очаква ден, изпълнен с физическо натоварване или стрес, яйцата са добро решение за здравословна закуска.

Прочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна.

• яйцата са с високо съдържание на цинк, витамини от група В;

• нискокалорични, поради което присъстват навсякъде - в диетични рецепти или в такива за здравословно и балансирано хранене;

яйцата укрепват костите;

• благодарение на полезните свойства на яйцата и на това, че ги консумираме ежедневно, се превръщат в храна за мозъка. Така запомняме повече и трудно забравяме нещо, поради което задължително трябва да присъстват в закуската на малките деца;

• спомагат за постигане на женската ни цел, а именно постигането на тънката талия. Това е така, тъй като бялата част (т.е. белтъкът) спада към протеините, а знаем, че протеините спомагат за оформяне на мускулна маса и по-бързо изгаряне на калориите.

Заради което ежедневно поне веднъж дневно консумирайте яйца. Те действат благоприятно върху целия организъм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати