Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Няколко причини да консумирате яйца всеки ден

Няколко причини да консумирате яйца всеки ден

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
5311807

Яйцата се приготвят бързо и лесно, идеални са за закуска, но не само заради вкусовите им качества, но и заради ползите им за нашето тяло.

Смята се, че яйцата са идеални за първо хапване през деня. Те ни засищат за много часове напред и ни дават енергия да се преборим с обичайните си ангажименти.

Без значение дали ви очаква ден, изпълнен с физическо натоварване или стрес, яйцата са добро решение за здравословна закуска.

Прочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна.

• яйцата са с високо съдържание на цинк, витамини от група В;

• нискокалорични, поради което присъстват навсякъде - в диетични рецепти или в такива за здравословно и балансирано хранене;

яйцата укрепват костите;

• благодарение на полезните свойства на яйцата и на това, че ги консумираме ежедневно, се превръщат в храна за мозъка. Така запомняме повече и трудно забравяме нещо, поради което задължително трябва да присъстват в закуската на малките деца;

• спомагат за постигане на женската ни цел, а именно постигането на тънката талия. Това е така, тъй като бялата част (т.е. белтъкът) спада към протеините, а знаем, че протеините спомагат за оформяне на мускулна маса и по-бързо изгаряне на калориите.

Заради което ежедневно поне веднъж дневно консумирайте яйца. Те действат благоприятно върху целия организъм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати