За добра памет и концентрация яж тези храни!

Храни за памет

Дните ни минават в работа, стрес, напрежение и забързаност. Това са все занимания и емоции, които са вредни за здравето ни, но някак не можем да избягаме да от тях. Вършим по 100 неща, тичаме напред-назад и очакваме да сме максимално ефективни всеки ден.

Това обаче няма как да стане, особено ако не си почиваме. Идва момент, в който започваме да забравяме разни неща, разсейваме се, губим способността си да се съсредоточаваме над основните си задачи. Какво можем да направим за добра памет и концентрация?

За щастие, преди да прибегнем до медикаменти и лекарства, може да опитаме по естествен начин – като променим своите вредни хранителни навици. Има продукти, които съдействат за подобряване паметта и концентрацията. Те са вкусни, полезни и леки. За добра памет и концентрация яж тези храни!

Спанак

Спанак

Зеленчук от групата на зеленолистните, които се славят с полезните си свойства за организма. Спанакът съдържа вещества, които стимулират мозъчната дейност и потока на информация, който достига до него. Този зеленчук, както и останалите от този тип, са чудесен източник на енергия и полезни вещества за целия организъм.

Вода

Колкото повече-толкова по-добре. Това е напитката, която може да приемате в неограничени количества. Водата влияе благоприятно върху всяка част от тялото ни. Що се отнася до мозъка, понякога нейната липса е причина за неспособността ви да се концентрирате. Така че внимавайте да не се дехидратирате.

Плодове

Ягодите и боровинките са сред най-вкусните храни за добра памет. За съжаление са сезонна храна, но пък може да надхитрите студеното време и да си замразите ягоди и боровинки. Така ще може да си похапвате и през зимния сезон.

Кафе

Кафе

Всички знаем за ползите от кафето. То също попада в групата на продуктите, които имат добро въздействие върху памет и концентрация, благодарение на съдържанието му на кофеин. Ежедневният му прием съдейства за по-добро здраве. Разбира се, не бива да се прекалява. Друг продукт с кофеин, който може да облекчи и глада ви за сладко е черният шоколад. Диетичен, но много вкусен десерт, който подобрява паметта и задоволява нуждата на организма от нещо сладко. Той също е сред известните храни за добра памет.

Орехи

Сигурно, орехите, са първото нещо, за което се сещате, щом стане дума за добрата памет. Те влияят изключително добре върху мозъчната дейност. Вкусна и предпочитана съставка в различни десерти, орехите съдействат за добра концентрация.

Морски дарове

Морски дарове

Морската храна е деликатес, а по-мазните риби подпомагат мозъчната дейност, като ви помагат да се съсредоточавате и помните всички важни неща. Препоръчителния прием на риба е 3 пъти седмично и неслучайно. Скумрията, сьомгата, рибата тон, херингата, сардините и други такива, са известни със съдържанието си на омега-3 мастни киселини, което ги прави изключително ценни за организма.

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни също имат добро въздействие върху мозъчната дейност. Продукти като кафяв ориз или пълнозърнест хляб са полезни както за памет и концентрация, така и за организма като цяло. Благодарение на полезни вещества, които съдържат, имат важна роля в превенцията на сърдечни заболявания. Пълнозърнестите продукти са сред топ храни за добра памет.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти