Колко течности да пием преди, по време и след фитнес?

Пиене на течности по време на фитнес

Правилната хидратация е жизненоважна за вашето представяне във фитнес залата.

Разберете колко течности да пиете преди, по време и след тренировка, за да постигнете най-добрите резултати.

Течности преди фитнес

Преди продължително тичане или тренировка пийте много течности. Ден преди тренировка пийте повече вода, прясно изцеден плодов сок или други богати на хранителни вещества течности като нискомаслено прясно мляко.

Наблюдавайте цвета на урината си. Целта е той да бъде бледожълт. Два часа преди самата тренировка изпийте 2 чаши по 200 ml течност. Тридесет минути преди началото на тренировката изпийте 150-300 ml течност.

По време на фитнес

Течности и фитнес

На всеки човек са му необходими различно количество течности. Чрез измерване на теглото преди и след физическо натоварване можете да прецените обема на течността, от която тялото ви се нуждае, за да останете хидратирани по време на цялата тренировка.

За всеки килограм, загубен по време на тренировка, изпийте още 400 ml течност. Например, ако сте изпили 200 ml течност по време на тренировка с продължителност 60 минути и сте свалили един килограм, целта ви е да изпиете още 400 ml по време на следващата тренировка.

Следователно, ще трябва да изпиете общо 600 ml течност, за да си осигурите нужното количество течност.

След фитнес

Приемане на течности по време на тренировка

Ако искате да определите размера на течността, която губите по време на тренировка, можете проследите теглото си преди и след тренировка. За всеки загубен килограм пийте по 600 ml течност. Ако теглото ви се увеличило, за в бъдеще ще трябва да приемате по-малко течности.

След фитнес пийте течности, за да утолите жаждата си, а веднага след това пийте отново. Тъй като жаждата е неточен индикатор за дехидратация, ще трябва да наблюдавате урината си, за да определите дали сте приели достатъчно течности, или не.

Ако урината ви е по-тъмна от бледожълта или не сте уринирали няколко часа след тренировка, все още сте дехидратирани и трябва да продължите да пиете.

Внимателно подбирайте течностите, които ще приемате. Насладете се на 100% прясно изцеден плодов сок, обезмаслено прясно мляко или соево мляко. Тези богати на хранителни вещества напитки осигуряват не само течности, но и въглехидрати.

Млякото е отлична напитка, тъй като съдържа калций и витамин D, които са от съществено значение за здрави кости, както и протеин, който е важен за възстановяването на мускулите.

Следвайте тези указания, за да сте сигурни, че сте напълно хидратирани преди, по време и след фитнес. Подбирането на богати на хранителни вещества напитки, ще ви даде възможност да постигнете желания завършек.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати