6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

Бавен метаболизъм

Поддържането на работещ метаболизъм е от решаващо значение за загуба на тегло и задържането му. За съжаление има няколко често срещани грешки в начина на живот, които може да забавят метаболизма ви. Правейки редовно следващите неща, може да ви е трудно да отслабнете и да сте по-склонни да увеличите теглото си в бъдеще.

Ето 6 грешки в начина на живот, които могат да забавят метаболизма ви.

1. Хранене с твърде малко калории

Храненето с твърде малко калории може да доведе до значително забавяне на метаболизма. Въпреки че е необходим калориен дефицит за загуба на тегло, той може да бъде контрапродуктивен, за да намали приема на калории. Намаляването на калориите прекалено много и за прекалено дълго време може да доведе до забавяне на метаболизма, което може да доведе до по-трудност в отслабването и поддържане на теглото.

2. Не ядете протеин

6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

Консумирането на достатъчно протеини е изключително важно за постигането и поддържането на здравословно тегло. Проучванията показват, че освен че ви помага да се чувствате пълноценни, високият протеинов прием може значително да увеличи скоростта, с която тялото ви изгаря калории. Протеинът увеличава метаболизма повече от въглехидратите или мазнините. Повишеният прием на протеини спомага за забързване на метаболизма при загуба на тегло и поддръжка.

3. Водене на заседнал начин на живот

6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

За съжаление много хора имат начин на живот, който включва главно седене на работното място, което може да има отрицателни ефекти върху метаболизма и общото здраве. Неактивността намалява броя на калориите, които изгаряте през деня. Опитайте се да минимизирате седенето и да увеличите активността си.

4. Не спите качествено

6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

Сънят е изключително важен за доброто здраве. Ако спите по-малко часове от необходимото, може да увеличите риска от редица заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет и депресия. Получаването на адекватен, висококачествен сън през нощта, а не през деня, може да ви помогне да забързате метаболизма си.

5. Пиете захарни напитки

6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

Захарните подсладени напитки са абсолютно най-лошите напитки за здравето. Високата консумация на сода и други захарни напитки е свързана с всички видове здравословни проблеми, включително инсулинова резистентност, диабет и затлъстяване. Установено е, че високият прием на напитки, съдържащи фруктоза, забавя метаболизма и спомага за запазването на мазнините в корема и черния дроб.

6. Не вдигате тежести

6 грешки в ежедневието, които забавят метаболизма

Упражненията с тежести са страхотна стратегия за преодоляване на забавянето на метаболизма. Ако започнете да тренирате с тежести, ще задвижите метаболизма си. Освен това ще увеличите мускулната маса и това ще ви помогне за запазването на метаболизма при загуба на тегло и стареене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати