ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Защо е важно да консумираме рибено масло?

Защо е важно да консумираме рибено масло?

Рибено масло

Вероятно, ако всеки ден консумирахме сьомга, скумрия, рибен хайвер или морски дарове, нямаше да се нуждаем от рибено масло под формата на добавка. Но тъй като едва ли някой го прави ежедневно, то най-добрият начин да се възползваме от полезните свойства на омега-3 мастните киселини, е като го приемаме под формата на качествена хранителна добавка.

Рибеното масло е доказано полезно за здравето ни, тъй като освен чудотворните мастни киселини съдържа и високи количества витамини А и D.

На първо място, рибеното масло се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система. Това намалява риска от сърдечни заболявания и успешно помага в контрола над високото кръвно налягане. Полезно е също така и при повишен холестерол, както и в борбата с някои автоимунни заболявания.

Освен това хората, консумиращи Омега-3, се радват както на концентрация и добра памет, така и на добър тонус и настроение. Това превръща рибеното масло в подходящо средство за справяне със състояния като хронична умора или депресия. Качественото рибено масло е сред добавките, които се препоръчват за укрепване на здравето на черния дроб, както и за подобряване на неговите функции.

Рибено масло

Добавката спомага и за намаляване на възпалителните процеси в щитовидната жлеза.

Рибеното масло действа противовъзпалително и при възпалени венци и наличие на пародонтоза.

Съдържащите се в рибата и рибеното масло мастни киселини омега-3 намаляват с 50% вероятността от проблеми със зрението.

Консумацията на рибено масло е от важно значение за растежа на мозъка и развитието на бебетата. Приемът на достатъчно омега-3 мастни киселини по време на бременност е свързан с многобройни ползи за детето.

Проучванията показват, че приемът на омега-3 увеличава продължителността и качеството на съня при деца и възрастни.

Отслабване

Рибеното масло е ценен помощник и в разкрасяването. То прави кожата по-здрава и красива, предпазва от акне, преждевременно стареене и я защитава от увреждане от слънцето.

Освен всички останали ползи за тялото с рибено масло дори може да свалите и някой друг килограм.

Рибеното масло може да се приема като хранителна добавка дори когато липсват здравословни проблеми, но повечето специалисти съветват това да става след преглед при лекар, като приемът бъде внимателно дозиран, а периодът, през който ще се приема, да не бъде с голяма продължителност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати