Единадесет подмладяващи храни

Подмладяващи храни

Стареенето е естествена част от живота и не може да се избегне. За съжаление, не можем да върнем времето назад.

Но храните в този списък ще ви помогнат да сте по-здрави и да се наслаждавате по-дълго на красива кожа. Вижте тези единадесет подмладяващи храни и ги добавяйте по-често в своя здравословен режим.

Зехтин

Според изследвания зехтинът Екстра Върджин може да помогне за предотвратяването на често срещани заболявания, свързани със стареенето. Заради силните си противовъзпалителни свойства зехтинът изглажда бръчките и подобрява еластичността на кожата. Зехтинът е една от основните храни за подмладяване.

Зелен чай

Зелен чай за подмладяване

Зеленият чай е източник на антиоксиданти, наречени полифеноли. Те могат да помогнат да се защити колагенът, който е ключът към млада кожа. Това може да намали някои признаци на стареене.

Мазна риба

Една от най-популярните мазни риби е сьомгата. Богата е на омега-3 мастни киселини, полезни срещу възпаления. Освен това съдържа и допълнителен компонент, който може да поддържа младостта на кожата, като подобри еластичността и хидратацията.

Черен шоколад

Шоколадът съдържа антиоксидантите флаваноли, които предпазват кожата от увреждане от слънцето и могат да подобрят хидратацията, дебелината и гладкостта на кожата. Колкото по-високо е съдържанието на какао в шоколада, толкова по-високо е и на флаваноли. Изберете с поне 70% какао.

Зеленчуци

Плодове за подмладяване

Зеленчуците са богати на хранителни вещества и съдържат много антиоксиданти. Някои са богати на каротеноиди, които могат да предпазят от слънчевата радиация и свободните радикали, водещи до стареене на кожата. Много зеленчуци са богати на витамин С, който е важен за производството на колаген. Те са най-добрите подмладяващи храни.

Ленено семе

Лененото семе предпазва от слънцето. Освен това може да подобри хидратацията на кожата и гладкостта ѝ.

Нар

Нарът предпазва кожата от увреждане от слънцето. Освен това изследователите предполагат, че различни части от нара могат да работят заедно, за да възстановят наранена кожа и да стимулират производството на колаген.

Авокадо

Авокадото съдържа уникални съединения, които могат да се борят с възпалението, да предпазват кожата от слънцето.

Домати

Подмладяващи храни

Проучвания показват, че съдържащият се в доматите ликопен може да защити кожата от вредните лъчи на слънцето и намалява бръчките. Доматите са сред най-важните храни за подмладяване.

Подправки

Някои подправки могат да помогнат на кожата да изглежда по-млада. Канелата увеличава производството на колаген, което прави кожата здрава и еластична. Съдържащият се в лютия червен пипер капсаицин може да намали някои от свързаните с възрастта промени в кожните клетки. Джинджифилът съдържа съединение с противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за предотвратяване на възрастовите петна.

Бульон

Костният бульон има високо съдържание на колаген, заради което може да подобри еластичността на кожата и да намали бръчките и други признаци на стареене. Той също е сред добрите подмладяващи храни.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати